Pàgines

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Desmuntant el Racòmetre !!!


Sap molt greu quan, prou freds que son els números i massa insípides les estadístiques, resulta que ens acaben convertint les enquestes en una simple campanya de màrqueting electoral.

Es vanaglorien d’haver enquestat 900 persones de diferents grups d’edat proporcionals a la població. Resulta que 900 persones ens han de donar amb un 3,3% de marge d’error una bona predicció del que votarem més de 5.200.000 catalans. Sembla força arriscat, però fins aquí es prou teòricament estimable si ho comparem amb com deuen haver computat els vots per províncies electorals. Si també ho han fet proporcionalment trobem que deixant de banda Barcelona, per les altres 3 el nombre d’enquestats aproximat deu voltar: Girona 83 individus, Tarragona 93 i Lleida 51 !!

Segons els responsables de realitzar el racòmetre amb menys de 100 persones de cada demarcació provincial (sense BCN) en fem prou per dir el que els convergents els interessa que la gent escolti!

Curiós que CIU intenti convèncer la gent pq els hi donin una majoria absoluta i el resultat és, sorpresa, que només els hi falta un parlamentari per aconseguir-lo Ara podran dir que si els voten una mica més i sobretot si ningú els deixa de votar ho aconseguiran.

Curiós que quan CIU i ERC demanen la concentració de vot, un comentari de l’amic Basté ha estat que SI perd la representació pq perd vot en benefici de la CUP. Quan qualsevol persona que hi entengui mínimament de política (i sé sobradament que en Basté hi entén prou) sap que una explicació molt més raonable és que els vots que marxen de SI tornin a CIU o ERC, i que la CUP majoritàriament té un públic fins ara no votant o procedent de partits de pseudo-esquerra com podria ser ERC o en aquestes eleccions en concret del PSC, que és qui regala més vots.

Curiós que fan conjuntament l’enquesta electoral amb la del possible referéndum que CIU s’està trencant les banyes per no tenir que celebrar mai.

Molt lleig, i sap greu tot plegat.

Es possible que la gent de Feedback s’escudi en experiències positives prèvies, però crec que la situació actual es molt diferent, ja sigui per l’esclat sobiranista, el trencament del PSC, l’aparició de partits nous com la CUP, Pirates o UPyD, tant pel biaix que es pot produir com pel grau de participació.

Confio que les enquestes no hauran estat fetes telefònicament a fixes!
 
Esperem que properes enquestes o fins i tot el proper racòmetre intentin realitzar un millor treball de camp, però per sobre de tot, un millor estudi de les conclusions i resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada